En begynderguide til portvin

livstil

Sponsoreret

Portvin er en af ​​de mest berømte dessertvine på planeten. De fleste af os har prøvet denne rige og søde vin et par gange og fundet ud af, at den faktisk er ret lækker. Den har en højere alkoholprocent og en mere tyktflydende konsistens end eksempelvis rødvin. Det gør, at portvin er den perfekte drik, hvis du ønsker en vin, der kan nippes til og slappes af med i slutningen af ​​et måltid.

Du har måske allerede prøvet at drikke portvin. Men er du bekendt med en masse fakta omkring vinen? Herunder har vi stillet to gode spørgsmål om portvin og besvaret dem, så du kan få mere viden om denne vin.

Hvad er portvin?

Det er altid en fordel at starte med at få det basale på plads. For hvad er portvin? Portvin er en sød og rig vin, der er fremstillet i Portugal. Faktisk er det kun vin lavet i Dourodalen, der må kaldes for portvin. Portvinen er også kendt under navnet dessertvin, fordi den er en sød vin, der går godt i spænd med diverse desserter. 

Der findes ydermere andre portvine, der egner sig bedst som en aperitif eller som del af en sommerdrink. Det er eksempelvis værd at prøve en vintage portvin.

Hvordan smager portvin?

Hvordan portvin smager, afhænger af, hvilken portvin du drikker. Der er dog enkelte fællestræk ved alle portvine. Generelt har portvin en stærk bærsmag. Det kan være en smag af hindbær, brombær eller svesker.

Nogle af de mest almindelige portvinsmage kan også inkludere chokolade, kanel og nødder. Efterhånden som portvinen ældes, kommer der en endnu bredere vifte af smagsoplevelser såsom grønne peberkorn, hasselnød, figner, mandel m.m.