Har du styr på bilen? Sådan kan du spare tusindvis af kroner

Teknologi

Sponsoreret

Det kan være en dyr fornøjelse, hvis man ikke har styr på, om de forskellige dele og komponenter i bilen virker, som de skal.  

Mange danskere går op i, hvor langt deres bil kan køre på en liter brændstof. Det kan de fleste nok forstå, fordi man logisk nok kan nøjes med at slippe færre penge for at køre det samme antal kilometer, hvis en bil eksempelvis kører 12 kilometer på en liter benzin fremfor blot at tilbagelægge 10 kilometer per liter. 

Det regnestykke er det nok de færreste, der ikke kan regne ud, men alligevel kan der være grums i lommeregnermaskineriet hos nogle. Det er nemlig ikke alle der får tjekket jævnligt op på, om de væsentligste dele i bilens systemer virker optimalt. 

Selvom mange nyere biler automatisk minder dig om, at det er på tide med et serviceeftersyn, er det ikke alle bilejere, der får det gjort. Det kunne man læse i Ugeavisen Vejle kort før juletid, hvor Jesper Sørensen, der er drift- og marketingchef hos Super Dæk Service, udtalte sig. 

-Når man får foretaget et serviceeftersyn er det netop hér, at mekanikeren kan opdage, at bremserne kun yder 70 %, at nummerpladelyset er væk, eller at tilstoppede luftfiltre øger benzinforbruget, sagde han til avisen. 

Med andre ord er der tale om vigtige dele på bilerne, som både kan være farlige for førerens sikkerhed og pengepung. 

Er du en af de bilister, der ikke lige har fået tjekket op på, om alt i din bil virker hensigtsmæssigt, er det naturligvis en anbefaling værd med et serviceeftersyn. 

Det kan også være, du selv er dygtig til at skrue og dreje på din bil, og så kan du selv tage den vigtige opgave på dig – og endda spare på mekanikerregningen. 

Mellem linjerne i citatet fra Jesper Sørensen kan det tydes, at et tilstoppet luftfilter kan resultere i et øget brændstofsforbrug, og så er vi tilbage ved de ellers økonomisk billige biler. For selvom din bil kan køre op til eksempelvis 12 kilometer på en liter benzin, så kan et tilstoppet luftfilter medføre, at du ikke får det maksimale ud af de dyre dråber fra tankstationen.  

Derfor kan det være en fordel enten at rense luftfilteret eller at anskaffe sig et nyt, hvis det eksisterende er for tilstoppet eller ødelagt. Er det tilfældet, finder du her  et udvalg af luftfiltre til din bil, så du igen kan køre så langt som muligt på en liter brændstof.