Hjælp dit barn af med bleen

livstil

Sponsoreret

Når dit barn når en alder, hvor det er tid til at blive blefri, skal du ikke sammenligne dem med andre børn. Det er meget individuelt for det enkelte barn. Desuden skal I tage bletræningen i jeres eget tempo, så dit barn får en god oplevelse.

Sådan kommer du godt i gang

Når dit barn selv er ved at være klar til at komme af med bleen, vil det sende forskellige signaler. Først vil det signalere, at bleen er ubehagelig at have på. Dernæst vil barnet automatisk fortælle dig, når der er noget i bleen. Slutteligt vil barnet begynde at lære kropslige signaler og kan dermed selv fortælle, hvornår han eller hun skal på toilettet.

Når dit barn begynder at fortælle, at han eller hun skal på toilettet, så lad barnet komme med på toilet. Stille og roligt. Hvis dit barn har for travlt med lege eller lignende til selv at sige til, kan du ofte se det på dem, ved at de holder sig for skridtet. Spørg derfor barnet, om det skal på toilettet.

Hvornår er mit barn klar til at gå uden ble?

Den tidligste alder, hvor børn selv kan kontrollere sin blære og endetarm, er, når det er halvandet år gammelt. Dog er det sjældent, at børn bliver klar til at gå uden ble i denne alder. 2,5- til treårsalderen er der, hvor de fleste børn bliver renlige. Dog er de fleste børn afhængige af en ble om natten i op til et halvt år efter. Køb vådliggerlagner hos casadecor.dk, så du har nemmere ved at gøre sengen ren efter et uheld.