Skal dit barn på idrætsefterskole?

Uddannelse

Sponsoreret

Det er ikke unormalt at høre unge sige, at de har taget på i vægt, når de har været på efterskole, men det behøver ikke at være tilfældet. Hvis dit barn er glad for at være aktiv og at fyre noget krudt af, kunne det være, at I skulle overveje at sende dem på en idrætsefterskole.

Der findes mange forskellige idrætsefterskoler såsom Vestsjællands Idrætsefterskole, hvor elever kan tage linjefag såsom fodbold, spring, dans og outdoor. Derfor kan dit barn fortsætte med at dyrke deres interesser, men også prøve nye spændende aktiviteter. Det giver rigelig mulighed for dit barn at udvikle sig og skabe venskaber, mens de vedligeholder en sund og aktiv livsstil.

Hvorfor tage på efterskole?

Det er blevet populært at tage på efterskole, men hvorfor gør så mange det? Man kan sammenligne et år på efterskole med en prøveversion på at flytte hjemmefra.

Dit barn skal lære selv at stå op, rydde op og motivere sig selv til at lave lektier, hvis de ikke allerede gjorde det i forvejen. Der er formentlig også en række madlavnings- og rengøringsopgaver, dit barn skal udføre i fællesskab med deres kammerater.

Dertil oplever dit barn en enorm personlig udvikling og selvstændighed ved at gå på efterskole, fordi de omgås deres kammerater hele tiden, og fordi der er mange aspekter, de skal tage stilling til lige pludselig.

Derfor er det en god ide at overveje at tage på idrætsefterskole, hvis dit barn har lyst til at leve sammen med deres venner, mens de lærer og dyrker sport.