Stop tankemylderet med metakognitiv terapi

livstil

Sponsoreret

Overdreven bekymring, grublerrier, tankemylder og overdreven opmærksomhed på alt det, du gjorde forkert eller dét, der kan gå galt for dig. Søvnløse nætter eller ubehag – du kender det måske? Sæt en stopper for det og få din livskvalitet tilbage med MTC.

Lider du af depression eller angst? Går du hele tiden rundt og overtænker og overbearbejder din egen færden i livet? Så se lige med her engang. Kriser er noget vi alle sammen skal igennem her i livet. Men hvordan kommer vi ud af dem igen? Måske metakognitiv terapi kunne være noget for dig?

Depression, angst og stress er alle blevet folkesygdomme i Danmark, som mindst ca. 500.000 danskere bliver ramt af i løbet af deres liv. Alle disse lidelser er ubehagelige sygdomme, som i høj grad mindsker livskvaliteten hos den enkelte. Alle kan blive ramt, ligegyldigt hvilket socialt lag, man befinder sig i. Der findes absolut intet mønster for, hvem der rammes af disse lidelser. Men der findes heldigvis et mønster, som kan hjælpe dig tilbage på sporet igen. Metakognitiv terapi er en psykologisk teori og metode, der med udgangspunkt i forskning, viser, at mennesker, der eksempelvis lider af angst og/eller depression overfortolker og overbearbejder situationer i deres liv på en anden måde, end andre raske mennesker ville gøre det. Denne overbearbejdning og overtækning af en situation medfører et kognitivt opmærksomheds syndrom, der kaldes CAS, og det er lige netop dette, som metakognitiv terapi går ind og arbejder med.

Metakognitiv terapi går effektivt ind og behandler stress og andre psykiske lidelser på måder, hvor man eksempelvis ikke behøves at nedgradere sit aktivitetsniveau og engagement i hverdagen, men som tvært i mod handler om, at du skal gå ind og arbejde med dig selv i disse hverdagslige rammer. Dette er en meget central del af behandlingen inden for metakognitiv terapi. Hele idéen med denne terapiform er netop, at du skal afdække og afvikle de kognitive processer, som skaber tankemylderet og ubehaget inde i dig.

Så hvis du ønsker at arbejde med dig selv i en hverdagslig kontekst og samtidig ønsker effektiv behandling med behandlere, der kan sætte sig ind i din situation, så er metakognitiv terapi helt sikkert noget for dig.
Hvis du ønsker at læse mere, om behandlingen og om en psykolog, der netop arbejder med lige nøjagtigt denne behandlingsform, så læs med her på dr.dk, hvor psykolog Pia Callesen fortæller om, hvor vigtigt det er at leve mere og tænke mindre. https://www.dr.dk/levnu/psykologi/stop-dit-tanke-mylder-og-kom-bedre-gennem-kriser