Find den rette aktuator

Har du et ønske om at opgradere din ventil, så den opfylder dine specifikke behov, så skal du finde den rette aktuator. Når er der tale om en aktuator, så skal man bestemme om det skal være enten en pneumatisk eller en elektrisk aktuator-løsning, der skal bruges til at styre mekanismen.  

En aktuator er en motortype, der bruges til at bevæge eller styre en mekanisme eller et system. Der er derfor behov for en aktuator, hvis man ønsker at automatisere sin ventil. Det kan være du har en el-bil, som du ønsker skal fjernstyres. Så kan du tilføre en aktuator. Aktuatoren fungerer sammen med en energikilde og omsætter denne energi til en form for mekanisk bevægelse. Det kommer selvfølgelig an på, hvilket behov du har.

Hvis man ønsker at automatisere sin ventil ved at påføre en aktuator, skal man vælger om man ønsker en pneumatisk eller elektrisk løsning. Forskellen på de to typer aktuatorer er, at den pneumatiske aktuator har hurtigere åbne/lukketider sammenlignet med en elektrisk aktuator. Denne form for aktuator kræver dog en kompressor, der kan levere trykluft. Ved valget af en aktuator er det også væsentligt om man ønsker en simpel on/off-løsning eller en avanceret reguleringsløsning. Køb dem her.