Skal du eje eller leje?

Erhvervskørsel er for rigtig mange danskere, en fast del af arbejdsdagen. Men hvornår kan det bedst betale sig at lease en Mercedes firmabil, det kan du få svar på lige her. 

 

Erhvervsleasing er helt klart den smarteste løsning, hvis du er på jagt efter en ny smart firmabil, eller i tilfælde af, at du har brug for at udvide antallet, af biler i din virksomhed. Årsagen er helt enkelt, at du ikke behøver at binde en stor kapital i nye biler, men i stedet kan bruge alle de mange penge i virksomhedens mange andre aktiviteter, hvilket ofte kan være et stort plus.

 

2 slags erhvervsleasing

Der findes to forskellige måder at erhvervslease på; Operationel leasing og Finansiel leasing. Operationel leasing minder på mange måder om privatleasing. Du aftaler nemlig på forhånd, hvor mange kilometer du regner med at ville køre i bilen. Du ved derfor nøjagtig hvor meget bilen vil koste dig om måneden, og typisk betaler selskabet for alle omkostninger i forbindelse med service og eventuelle reparationer. 

 

Vælger du den finansielle leasing af bilen, skal du derimod betale alle reparationer og service på bilen selv. Det er derfor en mere omkostningsfuld affære, at vælge den finansielle aftale, fordi du selv står til regnskab overfor de eventuelle skader, bilen har påført sig i leasingperioden. 

 

Uanset hvad du vælger, og om det skal være en Operationel leasing eller en Finansiel leasing, så gælder det altid om at overveje dit behov. Det gælder ikke mindst, hvis du vælger at lease en Mercedes, uanset hvilken af de mange forskellige modeller, du ender med at vælge.