Sådan laver du en skøn billedvæg i dit hjem

Et smukt indrammet billede er altid skønt. Men en hel væg fyldt med flotte billeder og kunst er endnu bedre. Vil du gerne lave en billedvæg i dit hjem, men ved du ikke, hvordan du kommer i gang? Her finder du 3 tips, der kan hjælpe dig med at få den billedvæg, som du altid har drømt om.

Start med at vælge et tema

Først og fremmest skal du vælge et tema. Det vil sige, at inden du hænger dine rammer op, skal du beslutte dig for, hvad der skal være i dem. Selvfølgelig tænker de fleste umiddelbart på at fylde deres rammer med familiebilleder.

Men du behøver ikke at holde dig til familiebilleder. Du kan eventuelt blande disse billeder sammen med andre billeder. Eksempelvis kan du tilføje billeder af motiver, du elsker. Det kan være alt lige fra naturen til dyr eller noget helt andet.

Køb rammer i forskellige størrelser

Når du laver en billedvæg, behøver du ikke at nøjes med rammer i den samme størrelse. Rent faktisk vil det se godt ud med rammer i forskellige størrelser. Du kan altså vælge rammer 42×60 cm., rammer med en størrelse på 70×100 cm. og så videre.

Leg med designet inden ophængning

Før du laver huller i din væg, er det en god idé at arrangere rammerne på gulvet og lege med designet. Det kan hjælpe dig med at finde det perfekte layout. Når du er sikker på, hvordan du vil hænge dine rammer, kan du gå i gang med ophængningen.