Køb reservedele i stedet for nyt

Vi i Vesten er alt for gode til den disciplin der hedder ’køb og smid væk’. Havde det været en OL-disciplin, vandt vi nok guld. Det her er et eksempel på noget, vi ikke skal være stolte af at være gode til. 

Vi er nået til et punkt i vores udvikling, hvor vi kraftigt skal til at overveje, hvordan vi bruger Jordens ressourcer. De er nemlig begrænsede, og indtil, vi får koloniseret nogle nye planeter gælder det at: What you see, is what you get. 

Det betyder heldigvis ikke, at vi skal til at leve som, man gjorde det da Jesus af Nazareth gik rundt mellem os. Det betyder bare, at vi skal blive bedre til at bruge vores ting til ende. Selvom mange stadig skifter telefon hvert eller hvert andet år, er der mange flere timer i den lille computer. For langt de flestes tilfælde var sidste års kamera tilstrækkeligt nok. 

Køb reservedele

Heldigvis lever vi også en tid, hvor verden aldrig har været mindre eller nettet mere overfyldt. Det betyder også, at du kan sidde i din stue tirsdag aften og bestille en støvsugerslange i den rigtige model til dagen efter. 

I mange tilfælde vil din økonomi også nyde godt af den finte. En ny støvsuger løber nemt op i fem eller seks hundrede kroner – mindst – hvor en fabriksny støvsugerslange kan fås for omkring hundrede kroner. Og den er der altså mange gode år tilbage i. 

Hvis du ikke selv er synderligt handy, og ikke kan finde ud af at udskifte reservedele, er der hjælp at hente. Tag din gamle støvsuger og den nye støvsugerslange forbi en af landets mange Repair Caféer, der mod et symbolsk beløb kan hjælpe dig med at få det hele samlet. Sådan lever vi alle mere bæredygtigt.