Få mere natur ind i dit hjem

Vi mennesker er børn af naturen. Det glemmer vi af og til, især hvis vi har bosat os i byen langt naturen. Men det er en vigtig lektie at holde fast i.

Der er mange måder, hvorpå vi igen kan blive forbundet med naturen. Den mest givende er selvfølgelig at omslutte sig hundrede procent i naturen og tage et smut i skoven. Gerne en weekend eller mere. 

En effektiv måde kan også være at trække naturen ind i eget hjem, så du altid er en lille smule forbundet til den. 

Planter

Hvis du gerne vil mærke naturen i din hverdag, kan du gøre det allerbedst ved at fylde nogle stueplanter i dine keramikpotter. Her tager du ansvar for noget levende, der skal passes og plejes hver dag. 

Det er en god huskeøvelse i, at naturen er noget levende ligesom dig selv, som har brug for omsorg og næring for at kunne eksistere. 

Derudover er planter til hjemmet meget forskelligartede, og du kan derfor lave en hel blomsterpark derhjemme i din helt egen stil. Måske kan du endda erstatte et billede eller to med hængende planter. 

Naturlige materialer

Levende planter er ikke den eneste måde, du kan mærke naturen derhjemme på. Der er nemlig også masser af døde planter, der kan give liv til dit hjem, som plastic og stål ikke kan. Her er selvfølgelig tale om møbler af træ. 

Der er noget beroligende over årerne i træet, der løber igennem hjemmet. Her er man heldig, hvis man har trægulve. 

Men også andre materialer som sten kan være med til at give følelsen af at være udendørs under stjernerne. 

Husk altid, at vi mennesker ikke har hævet os over naturen, bare fordi vi har tæmmet den. Vi er lige så meget i dens vold.