Råd og regler til dig, der lejer en bolig

Hvis du søger en lejebolig, er det vigtigt, at du kender de regler, der er inden for boligudlejning.

Det kan være svært selv at indsamle og sortere i de informationer, man får fra nettet, boligsider og professionelle. Derfor har vi her samlet de regler, du skal vide, inden du lejer en bolig. 

Huslejenævnet

Hvis der opstår problemer mellem dig og din udlejer i private beboelseslejemål, er det huslejenævnet, der tager hånd om sagen og hjælper dig. Huslejenævnet vil håndtere og løse de konflikter, der er mellem lejer og udlejer.

Hos huslejenævnet kan du søge hjælp og råd, hvis oplever problemer med dit lejemål. 

Forskellig kvadratmeterpris i Danmark 

Når du leder efter en lejebolig, er det væsentligt at kende kvadratmeterprisen for de forskellige områder, du søger bolig i. Der er flere statistikker på nettet, som du kan kigge på.

Det er kvadratmeterprisen der afgør, hvad huslejen er i bestemte områder i landet. Danmarks 6. største by, Randers, har den absolut billigste gennemsnitlige kvadratmeterpris, mens den dyreste kvadratmeterpris er i København K. 

Sådan finder du en bolig

Hvis du er helt ny inden for det at søge lejebolig, er jeg bange for, at du måske får lidt af et chok. Særligt hvis du leder i storbyer, er det nemlig meget svært at finde en lejebolig, der lever op til dine krav, og som samtidig er til at betale. 

Heldigvis er der mange sider, der samler de lejeboliger der er, rundt omkring i landet. Du kan for eksempel tjekke hvad der er af muligheder for boligudlejning i Viborg. Det giver dig et godt overblik. 

Boligstøtte

Som lejer har du mulighed for at få boligstøtte. Det betyder, at du hver måned har adgang til et bestemt beløb, som hjælp til betaling af husleje. 

Rigtig god lejebolig jagt!