Hvornår er det tid at skifte opvaskemaskine?

Opvaskemaskinen har siden dens opfindelse i 1917, udbredt sig til størstedelen af hjem i Danmark.

Den smarte maskine tager sig af alt det beskidte service, så man ikke selv behøver at stå og skrubbe de seje madrester af tallerkener. På den måde kan man sige, at opvaskemaskinen virkelig tjener et rigtigt godt formål i køkkenet, og sparer os for en masse tid og besvær. 

Sommetider skal opvaskemaskinen skiftes ud, men det kan være svært at vide, hvornår ens maskine er brugt op og skal erstattes med en ny.

Måske er det også på tide, med en nyere model? 

Levetiden på din opvaskemaskine

En opvaskemaskine som du bruger jævnligt, kan du roligt regne med holder 5-8 år. Men det er selvfølgelig ganske afhængigt af, hvor hyppigt du bruger maskinen, og hvor godt du behandler den. 

Kvalitet har noget at sige

Når det kommer til levetiden for din opvaskemaskine, spiller kvaliteten af maskinen en væsentlig rolle. En maskine af rigtigt god kvalitet, vil formentlig holde 8-10 år frem for de 5-8 år. Samtidig vil en bedre opvaskemaskine muligvis volde dig færre besværligheder i årenes løb. 

Så meget strøm bruger din opvaskemaskine

I disse sparetider er det rart at vide, hvor meget strøm der egentlig går på en omgang vask i opvaskemaskinen. Årsmæssigt bruger en opvaskemaskine i energiklasse A++ omkring 350 kWh. Du kan spare på strømmen, ved at fylde din opvaskemaskine helt op, inden du sætter en vask over. 

Brug salt i opvaskemaskinen

Det er vigtigt, at du bruger salt i din opvaskemaskine. Det hjælper din opvaskemaskines invendige blødgørende enhed, med at reducere hårdheden af vandet fra hanen. Når salt-knappen lyser, er det tid til, at fylde maskinen med mere groft salt. Saltbeholderen sidder oftest på indersiden af maskinen under nederste kurv og til venstre.