Tag et stykke af ferien med hjem

Mange mennesker hiver alt muligt ragelse med hjem fra deres ferier, for at minde dem selv om, hvor dejlig deres ferie var. 

Hvordan skal et ølkrus formet som en pavehat kunne genskabe glæden ved Roms smukke stræder? 

I stedet bør du tage ordentlige ting med hjem. Ting du kan bruge i din hverdag uden, at det bliver kitsch. Udover, at det skaber billeder i dit hoved, af alle de steder du har rejst til, er det også med til at give dit hjem et unikt præg med et bredt verdensudsyn. 

Porcelæn 

Porcelænsstel er nemme at have med hjem i kufferten og giver god mening, hvis du har været steder, hvor flot porcelæn er en så integreret del af restaurantkulturen, at man ikke kan undgå det. Her tænker jeg særligt på Kina og Japan. 

Mange sydamerikanske og afrikanske lande har også en stor tradition for lertøj, der kan bruges hver dag. 

Møbler

Hvor mange gange har du ikke været på ferie og kigget på en fuldstændig forrygende stol. Det er her man ærgrer sig dybt over ikke at have taget bilen med på ferie. Og måske er netop det et godt argument for at tage bilen. Så man kan bringe minderne med hjem. 

Alternativt er det overraskende nemt at få fragtet et møbel eller to hjem til Danmark.

Substitutter

Nogle gange må vi sande, at det bliver for besværligt at fragte tingene. Her kan man i stedet købe ting i Danmark, der minder en om sine rejser. 

Her kun du for eksempel beklæde dit badeværelse med flotte marmorfliser for at give associationer til det romerske badehus, du var helt forelsket i.

Måske kan du også finde ting på loppemarkeder, af folk der har gjort, det du ikke gad, nemlig slæbe det hele vejen hjem.