5 fordele ved at have planter på kontoret

Kontoret

Det ser uden tvivl pænt ud at have planter på et kontor. Planter tilføjer liv, og så er de bare dejlige at kigge på. Men rent faktisk er der flere fordele ved at have planter på kontoret. Her får du et overblik over fem fordele ved planter på kontoret.

Fordele ved planter på kontoret

  • Planter øger æstetikken – Et kontor kan meget hurtigt blive kedeligt og sterilt. At dekorere et kontor med planter gør miljøet mere visuelt stimulerende, da det ser pænt ud. 
  • Planter reducerer stressniveauet – Det siges, at planter kan være med til at reducere stressniveauet. Dette er yderst vigtigt, og er en stor fordel ved at inkorporere planter på et kontor.
  • Planter bringer naturen indenfor – At tilbringe tid udendørs er vigtigt for vores mentale sundhed. Men hvis du har et kontorjob, kan det være svært at finde tid til at være udenfor. Med planter til kontor kan du bringe den udendørs verden indenfor.
  • Planter skaber et roligere miljø – Er der tale om et åbent kontormiljø, kan der ofte være meget støj og manglende privatliv til fortrolige samtaler. Planter er med til at absorbere overskydende støj og kan også være med til at skabe forskellige ’zoner’, hvor medarbejderne kan flygte til en mere stille del af kontoret, hvis de skal koncentrere sig.

Planter forebygger sygdom – At have planter på kontoret kan hjælpe dig med at skabe et rent arbejdsmiljø. Indendørs luft kan blive forurenet, og planter kan hjælpe med at fjerne skadelige partikler. Ren luft vil også bidrage til at forebygge sygdom, da folk vil arbejde i et sundere miljø.